strona główna - PIECZONE ZIEMNIAKI FASZEROWANE SCHABEM Z KOMINA
PIECZONE ZIEMNIAKI FASZEROWANE SCHABEM Z KOMINA
wstecz
SKŁADNIKI:
• Schab z Komina od Kabanosa
• ziemniaki
• sól, pieprz
• brokuły
• ser mozzarella
• czosnek
• świeża bazylia
PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki ze skórką starannie wyszorować, ugorować w mundurkach - w osolonej wodzie.
Pokroić na połówki i łyżeczką wybrać miąższ, tak aby zrobić wgłębienie na farsz.
Brokuły ugotować osobno - w osolonej wodzie.
Czosnek zmiażdżyć w prasce i wymieszać z pokrojonym drobno Schabem z Komina od Kabanosa,
serem i miąższem z ziemniaków. Przyprawić do smaku.
Połówki ziemniaków napełnić tak powstałą masą.
Ułożyć w foremce wysmarowanej masłem i piec 10 minut w 200°C.
Potrawę można udekorować świeżą bazylią. Smacznego!
wstecz